İçeriğe geç

Kapıda Ödemeli Kargoyu Kim Öder

Kapıda ödemeli kargoyu ödemezsem ne olur?

Size gönderilen kargoyu teslim almadığınız takdirde alıcıya geri gönderilecektir. Burada herhangi bir borcunuz olmayacaktır, kargo masrafları göndericiden tahsil edilecek ve kargonuz göndericiye teslim edilecektir.

Kargolarda kapıda ödeme nasıl oluyor?

E-ticaret sitelerinde satın alınan ürün için kargo firmasının kullanıcıdan ücreti tahsil ettiği ödeme şekline “Kapıda Ödeme” denir. Kargo görevlisine ücreti ödeyerek ürünü teslim alabilirsiniz. Ayrıca kapıda nakit veya kredi kartı ile ödeme seçeneği de mevcuttur.

Kapıda ödeme ücreti ne kadar?

Ürünün teslim alınması siparişin satıcıya teslim edilmesinden sonra 3 iş günü içerisinde gerçekleşecektir. Genellikle işlem ücreti 5 ile 10 TL arasında değişmektedir. Bu ücreti düştükten sonra ilgili tutar hesabınıza aktarılacaktır.

Kapıda ödemeli kargoyu almamanın cezası var mı?

Öncelikle şunu belirtelim ki, eğer bu gerçek bir alışveriş ise, yani online perakendeciden sipariş ettiğiniz ve kapıda ödemesini yaptığınız bir ürünü teslim almadıysanız, burada hiçbir hukuki sorumluluğunuz bulunmamaktadır.

Teslim alınmayan kargo ücretini kim öder?

Kargo sahibi kargosunu bu süre içerisinde teslim almazsa, kargo şirketi genellikle nakliye ücreti ve depolama ücreti gibi ek maliyetler talep edecektir. Kargo sahibinin kargosunu teslim alamadığı durumlarda, kargo şirketiyle iletişime geçerek kargonun durumunu öğrenebilir.

Alıcı ödemeli kargoda alıcı ödemezse ne olur?

1-) GÖNDEREN tarafından gönderim yapılması ve kargo ücretinin alıcı tarafından ödenmesi durumunda, alıcı kargo masraflarını ödemediği takdirde teslimat yapılmayacaktır. GÖNDEREN, teslimat talimatsız yapılsa bile kargo masraflarını ödemeyi kabul ve taahhüt eder. Ödeme sorunlarından kaynaklanan gecikmelerden ve anlaşmazlıklardan sorumlu değildir.

Kapıda ödemeli kargo kontrol edilir mi?

Kargo şirketlerinin bu eylemleri tüketicilerin haklarını kullanmalarına olanak tanımıyor. Çünkü müşteri kapıda ödeme, kredi kartı veya havale/EFT ile sipariş vermiş olsun, kargoyu teslim almadan önce inceleme hakkına sahip.

Kapıda ödeme ücreti satıcıya nasıl ulaşır?

Burada alıcı ürünlerinizi satın alır ancak ödeme adımında kapıda ödeme sistemini seçer. Ürünü paketleyip alıcıya gönderirsiniz ve ürün alıcıya teslim edilir. Bu noktada alıcı ürün kendisine ulaşana kadar herhangi bir ücret ödemez. Bu bakış açısından kapıda ödeme sistemi alıcı merkezli olarak düşünülebilir.

Kapıda ödeme nasıl işliyor?

Kapıda ödeme, kredi kartı veya internet bankacılığı kullanmayan müşteriler için e-ticarette ödeme yöntemidir. Kapıda ödeme ile müşteriler kredi kartı bilgilerini girmeden ürünü satın alırlar. Ödeme daha sonra ürünün teslimatı sırasında kargo şirketi tarafından yapılır.

Kapıda ödeme şartları nelerdir?

Kapıda ödeme seçeneğini tercih eden tüketiciler online ödeme yapmazlar. Kargo şirketi kargo teslimatı sırasında şirket adına ürünün fiyatını tahsil eder. Tüketici kargoyu teslim alırken kargo şirketine ödeme yapar.

Yurtiçi Kargo kapıda ödeme ücreti ne kadar?

Yurtiçi Kargo ile kapıda ödeme seçeneğimiz aktif edilmiştir. Ürünü satın alıp, ürünü kapıda teslim aldığınızda ürün bedelini nakit olarak ödeyebilirsiniz. Önemli: Bu hizmeti seçen müşterilerimize, 7. madde olan “Kapıda Ödeme Ücreti”nde yer alan ürün kargo ücretine ek olarak sipariş bedeline dahil edilecektir.

Kapıda ödeme kargo kaç günde gelir?

Peşin ödeme: Alıcıdan tahsil edilen peşin tutar, Yurtiçi Kargo’nun finansal süreçleri kapsamında gerekli kontroller yapıldıktan sonra teslimat tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde satıcının yani göndericinin hesabına aktarılır. Tüm kargo hareketleri ve ödeme bilgileri online olarak takip edilebilir ve raporlanabilir.

PTT kapıda ödemeli kargo alınmazsa ne olur?

Tüketiciyi kargo masrafları ile yüklemek, tüketici koruma hukukunun sistematik yaklaşımına da aykırıdır. Bu nedenle, kapıda ödemeli mesafeli satışlarda mal teslim alınmaz ise, açık bir iptal talimatı olmasa bile, satıcı kargo masraflarından sorumludur ve kargo masrafları tüketiciye yansıtılamaz.

Ptt kargo alıcı almazsa ne olur?

Gönderimi kaç gün içinde teslim almalıyım? Cevap: Gönderinizi Kargomat’a teslim ettikten sonra 3 gün içinde teslim almanız gerekir. 3 gün içinde teslim edilmeyen kargonuz göndericiye iade edilecektir.

Kargo verirken kapıda ödeme nasıl yapılır?

Gönderici, alıcının malları teslim aldığında ödemesi gereken tutarı belirtir. Daha sonra mallar alıcıya gönderilir. Gönderiyi teslim aldıktan sonra, alıcı belirtilen tutarı doğrudan teslimatçıya öder. Ödeme doğrudan teslimatçıya nakit veya banka kartıyla yapılır.

Karşı ödemeli kargo evde olmayınca ne olur?

Kapıda ödemeli kargo siparişlerinde, müşteri teslimat adresinde değilse kargo görevlisi kargoyu şubeye getirir çünkü ücret tahsil edilmesi gerekir. Bu durumda müşterinin kendisi şubeye gidip oradan teslim alması gerekir.

Kapıda ödemeli kargo kaç gün bekler?

Bu esnada kurye alıcıya en yakın şubeden siparişini alabileceğini bildiren bir mesaj bırakır. Alıcı bu sefer ürünü şubeden teslim alırken aynı zamanda şubede ürün bedelini de öder. Alıcı gelip kargoyu almazsa kargo 3 gün sonra şirkete iade edilir.

Kargo şubeden alınmazsa para iadesi olur mu?

Şubeye ulaşmayan gönderiler, gönderici numarası belirtilerek 3 iş günü içerisinde ilgili şubeye iade edilir.

Kapıda ödemeli kargo kontrol edilir mi?

Kargo şirketlerinin bu eylemleri tüketicilerin haklarını kullanmalarına olanak tanımıyor. Çünkü müşteri kapıda ödeme, kredi kartı veya havale/EFT ile sipariş vermiş olsun, kargoyu teslim almadan önce inceleme hakkına sahip.

Kaynak: Amel.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir