İçeriğe geç

Bir Kadın Bir Kadının Avret Yerini Görmesi Abdesti Bozar Mı

Kadının kendi özel bölgesini görmesi abdesti bozar mı?

Dokunulan bölgenin cinsel bölgenin bir parçası veya çoğu/tümü olması önemli değildir. Bir kişinin sadece önüne değil, arkasına da dokunmak abdestinin bozulmasına neden olur. Aynı şekilde, bir eşin veya çocuğun önüne veya arkasına dokunmak ve kendi şahsına dokunmamak da abdesti bozar.

Bir başkasının avret yerini görmek abdesti bozar mı?

Cevap: Görünen mahrem yer nedeniyle abdest bozulmaz. Bizim görüşümüze göre, abdest, dokunmakla bozulmaz. Ancak abdesti kesmeyi veya gusül almayı gerektiren sebepler varsa, abdest tekrar alınır. Veya gusül almak gerekiyorsa, gusül abdesti alınır.

Kadınlarda vedi abdesti bozar mı?

Bazı İslam âlimlerine, özellikle Ebû Hanîfe’ye göre, kadının renksiz ve kokusuz akıntısı necis olmayıp abdesti bozmaz (İbn Abidin, Reddü’l-muhtar, 1/166).

Kadınlarda hangi durumlarda abdest bozulur?

Abdesti bozan şeyler: 1) İdrar, 2) Dışkı, 3) Mide ve bağırsaklardan gelip arkadan çıkan gaz. 4) Gözlerin görmeyeceği, kulakların duymayacağı kadar çok uyumak. … 5) Aklın işlevini yitirdiği, delilik, sarhoşluk ve baygınlık gibi şeyler.

Vajina ile oynamak abdesti bozar mı?

Karşı cinse dokunmak abdesti bozar mı? Bir erkeğin yabancı kadına dokunması Hanefi mezhebine göre günah olmakla birlikte, bu durumda ne erkeğin ne de kadının abdesti bozulur (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/10).

Vajina muayenesi abdesti bozar mı?

Kadın doğum uzmanı tarafından vajinal muayene veya ultrason taraması yapılan bir kadının gusül almasına gerek yoktur. Çünkü durum böyle değildir.

Kadın kadının mahrem yerlerine bakabilir mi?

Bir kadının diğer kadınların önünde ve bir erkeğin diğer bir erkeğin önünde ne kadar örtünmesi gerektiği konusunda alimler arasında farklı görüşler vardır. Ebu Said el-Hudri’nin rivayet ettiği bir hadiste şöyle denmektedir: “Bir erkek bir erkeğin mahrem yerlerine bakmamalı ve bir kadın da bir başka kadının mahrem yerlerine bakmamalıdır.”

Ağza almak guslü bozar mı?

Bir koca karısıyla oral seks yaparsa ve meni boşalırsa, cinsel sağlık konusundaki İslami hukuka göre gusül zorunludur. Ancak, sadece mezi (meni öncesi sıvı) boşalırsa, sadece abdest gerekir ve meziyi yıkamak gerekir.

Kadınlarda elle tatmin gusül gerektirir mi?

Ancak kadınların boşalması mümkün olmadığından, cinsel tatmin (orgazm) elde ettiklerinde İstimna kuralı geçerlidir. Yani, bir erkek meni boşaltırsa ve kadın orgazm yaşarsa, İstimna Guslü yapmak gerekir. Aksi takdirde, Gusül gerekmez ve namaz üzerinde hiçbir etkisi olmaz.

Düşünerek gelen sıvı gusül gerektirir mi?

Vesvese, kişinin çeşitli sebeplerden dolayı yaşadığı kararsızlık, şüphe ve vesvese halidir. Bu durum çoğu zaman abdest ve guslün yapılıp yapılmadığı, tamamlanıp tamamlanmadığı veya bozulup bozulmadığı konusunda şüphe şeklinde ortaya çıkar. Gusül veya abdest alan bir kimse vesvese sebebiyle guslü veya abdesti tekrarlamak zorunda değildir.

Cinsellik düşünmek guslü gerektirir mi?

Kadının şaka veya şehvetle ilgili düşünceleri sonucu kendisinden gelen ıslaklık temizdir, gusül gerektirmez ve abdesti bozmaz.

Ayıp şeyler izlemek gusül abdestini bozar mı?

(Ebû Dâvûd, Tahâret, 92 [236]; Tirmizî, Tahâret, 82 [113]). Yine Aişe (r.a.) şöyle rivayet etmiştir: “Ümmü Süleym (r.a.), Resûlullah (s.a.s.)’a: “Erkeğin rüyasında gördüğünü gören kadına, gusletmek vacip midir?” diye sordu. Resûlullah (s.a.s.): “Evet!” buyurdu.

Avret yeri görmek abdesti bozar mı?

Tedavi için gerekli olduğunda, hekimin hastanın cinsel organına arkadan (anüs) veya önden (ferj) dokunması veya bakması sakıncalı değildir, çünkü gereklidir.

Abdesti bozan 3 şey nedir?

İdrar ve dışkı yollarından ve rahimden idrar, dışkı, meni, meni veya kan gibi herhangi bir pislik, sıvı veya maddenin çıkması. 2. Vücudun herhangi bir yerinden kan, irin veya diğer pis maddelerin çıkması. Ağızdan çıkan sıvı kan, tükürükten fazla veya eşitse abdesti bozar.

Gece ilişkiye girip sabah abdest almak günah mıdır?

Hz. Muhammed (s.a.v.), bir müminin necis olmakla (maddi olarak) necis olmayacağını açıklamıştır (Buhari, Gusül, 23). Necis bir kimsenin namazını kaçırmak için yıkanmayı geciktirmesi haramdır. Ellerini ve ağzını yıkamadan yemek ve içmenin mekruh olduğu açıklanmıştır.

Cinsellik düşünmek guslü gerektirir mi?

Kadının şaka veya şehvetle ilgili düşünceleri sonucu kendisinden gelen ıslaklık temizdir, gusül gerektirmez ve abdesti bozmaz.

Vajinal ıslanma abdesti bozar mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı fıkıh kaynaklarında tercih edilen görüşe göre, rutûbetü’l-ferc’in temiz olduğu (İbn Abidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/166) ve bunun çamaşıra bulaşmasının namaza mani olmadığı belirtilmektedir. Dolayısıyla tampon veya hijyenik ped kullanma zorunluluğu yoktur.

Kadinlar hangi durumlarda cünüp olur?

Adet veya doğum bitince veyahut da bir kimse cünüp olunca gusül almak farzdır. Eğer adet biter ve kadın cünüp olursa, her ikisi için de gusül yeterlidir. Şehvetle dolu bir rüyadan uyandığında menisinin aktığını gören kadın cünüp olur.

Eşler birbirlerinin cinsel organına bakabilir mi?

“Taraflar birbirlerinin fiziğinin izlenimini veren yerlere bakabilirler. Evliliğin asıl amacı cinsellik olmadığı için görüş sınırlarının ötesine geçmek doğru değildir. Bu çalışmalar üçüncü kişilerin yakınlarda olduğu ortamlarda yapılmalıdır.” 26 Ocak 2021

Kaynak: bingai.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir