İçeriğe geç

Basbaya Nasıl Yazılır

Başbaşa nasıl yazılır?

İsim ekleri ve iyelik ekleri alan ikilemeler de ayrı ayrı yazılır: başa baş, diz dize, el ele, göz göze, birbirine, omuz omuza, yan yana; baştan sona, daldan dala, elden ele, günden güne, içinden, yıldan yıla; başa baş, bire bir (ölçü), bire bir, bire bir, bire bir; birer birer, boşuna, gün be gün, birer birer…

Baskose nasıl yazılır?

Bas kelimesiyle oluşturulmuş sıfat öbekleri: patron, başbakan, patron hanım, patron çavuş, patron işi, patron ödülü, patron doktor, patron hemşire, patron kahraman, sermaye, başkomutan, patron köşe, patron müfettiş, patron öğretmen, başparmak, patron güreşçi, başrol oyuncusu, patron savcı, patron yazar, vb.

Basbaya nasıl yazılır TDK?

“LEAF FOOT” SÖZCÜĞÜNÜN ANLAMI, kendisi için kullanılan şeyden farklı olmayan bir şey anlamına geldiği bilinmektedir. Ayrıca “her zamanki gibi” anlamında da kullanılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla Bas Bayya olarak yazılır. Doğru kullanımı şu şekilde olmalıdır:

Baş ucu nasıl yazılır TDK?

Bedside kelimesiyle ilgili en büyük hata bedside olarak yazılmasıdır. Ancak ayrı olarak yazılması bir yazım yanlışıdır. Çünkü ana tip olarak yazılmamıştır. Doğru yazımı ana tip ile olanıdır.

Başbaşa ne demek TDK?

HEAD TO HEAD KELİMESİNİN ANLAMI Birlikte, beraber anlamına gelir. Bu kelime head-to-head biçiminde yanlış yazılmıştır.

Başbaşa nedir?

İfade. [1] Dayanışma. [2] Birbirine acımak, bir konuyu tartışmak.

Önsöz nasıl yazılır?

ÖNSÖZ YA DA ÖNSÖZ? TDK web sitesinde sözlüğü aradığımızda, sözlükte “önsöz” kelimesine rastlanmıyor. TDK’da kelimenin doğru yazımı “önsöz” olarak ayrı yazılır.

Önyargı nasıl yazılır?

Başına aşağıdaki, yukarıdaki, ana, ön, arka, arkada, yan, karşı, içinde, dışında, orta, büyük, küçük, sağ, sol, ileri, bir, iki, tek, çok, çift sözcükleri eklenerek oluşturulan bileşik sözcükler ve terimler ayrı ayrı yazılır: alt kurul, alt başlık; üst kat, üst kat; ana bilim dalı, ana dil; önsöz, önyargı; arka damak, gizli amaç; arka plan, arkaplan…

Kuru yemiş nasıl yazılır?

2- Birleşim sırasında ne kelimelerin ne de ikinci kelimenin anlamını değiştirmediği bileşik kelimeler ayrı ayrı yazılır. Aşağıda yiyecek ve içecek adlarından türetilen bazı bileşik kelimelerin örnekleri verilmiştir. Kurutulmuş kuruyemiş kelimesi burada farklı bir yazımla da görülmektedir.

Biraraya kelimesi nasıl yazılır?

TDK’ya göre “bira” kelimesinin doğru yazımı “bira”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.

Aminoasit nasıl yazılır TDK?

Amino asitler (bazı kaynaklarda siyez amino asitleri olarak da adlandırılır) proteinleri oluşturan temel yapı taşlarıdır.

Burgaz nasıl yazılır?

Burgas (Bulgarca: Бургас, trl: Burgas), Burgas ilinin idari merkezidir ve Bulgaristan’ın Karadeniz kıyısının güneyinde ve Türkiye sınırında Kırklareli’ne bitişiktir. Etimolojik kökeni EYun pyrgos: horoscope, burgaz’dan gelir.

Öngörü nasıl yazılır?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Foresight” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “foresight” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “foresight”tır.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yazımı değiştirilen kelimeler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan kelimeler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.

Dereotu nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla dill olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı dill şeklinde olmalıdır.

Baş ayrı mı bitişik mi?

Formül olarak yazılır. lider Bir durumun veya pozisyonun başında olan kişiyi belirten “baş” kelimeleri yan yana yazılır. Belirli bir yeri belirtmemek için “alt, üst, üst” kelimeleri yan yana yazılır.

Başbaşa nasıl yapılır?

Baş başa kelimesi ayrı yazılması gereken kelimelerden biridir. TDK’ya göre bu kelime yan yana yazıldığında yazım yanlışı olur. Cümle içinde veya tek başına kullanıldığında ayrı yazılması gerekir.

Başhekim nasıl yazılır?

Müdür, başsavcı, başhekim, başbakan gibi “baş” sözcüğüyle oluşturulmuş sıfat öbekleri yan yana yazılır.

Başeser nasıl yazılır TDK?

Bu kelime sıklıkla masterpiece olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı masterpiece şeklinde olmalıdır.

Kaynak: cozunurluk.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir