BEP nedir kısaca tanımı?
(1) Bireyselleştirilmiş eğitim programı, özel eğitime ihtiyaç duyan kişilerin gelişimsel özelliklerine, eğitim başarılarına ve ihtiyaçlarına özel olarak uyarlanmış ve bu kişilere yönelik destekleyici eğitim hizmetlerini içeren özel bir eğitim programıdır.
BEP nedir meb?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) Nedir? Özel eğitim gereksinimi olan öğrencinin gelişimsel özellikleri, ihtiyaçları, ilgi alanları, yetenekleri ve eğitimsel başarıları göz önünde bulundurularak öğrenciye özel olarak hazırlanmış bireyselleştirilmiş eğitim programıdır.
BEP öğeleri nelerdir?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (IEP) içeriğinde neler yer almaktadır? Uzun vadeli hedeflere ulaşmak için kısa vadeli hedeflere ihtiyaç vardır. Makale…
BEP nedir, nasıl hazırlanır?
Özel eğitim modeli olan IEP, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilere yöneliktir. Bireysel program her çocuk için özel olarak oluşturulur ve öğretmen, aile ve çocuğun kendisi bu sürece dahil olur. Bu şekilde, toplumun tüm kesimlerini tatmin eden öğrenci için en mantıklı eğitim planı oluşturulur.
BEP planını kim hazırlar?
*BEP planı öğrencinin alması gereken derslerden oluşturulur. *IEP Ekip Lideri ve Sınıf/Sınıf Danışmanı, IEP dosyasının tutulmasından sorumludur. *Öğrencinin dersini veren tüm öğretmenler, kendi uzmanlık alanı (ders) ile ilgili çalışma sağlamalıdır.
Özel eğitimde kaba değerlendirme nasıl yapılır?
Kaba Değerlendirme Formu Kaba değerlendirme tek fırsat yöntemini kullanır. Öğrenciye temel talimatlar verilir (el yıkama, 1’den 100’e kadar ritmik olarak sayma, vb.). Öğrencinin becerileri gerçekleştirip gerçekleştirmediği gözlemlenir ve bu, ölçüm aracına doğru/evet seçeneği için (+) ve yanlış/hayır seçeneği için (-) olarak kaydedilir.
BEP kimlere uygulanır?
Özel eğitim ihtiyaçları olan öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarının ele alınması, eğitim ve öğretim sürecinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlar. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı uyarınca, özel eğitim ihtiyaçları olan tüm öğrenciler için bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanmasına ilişkin yasal bir gereklilik vardır.
Destek eğitim planı ile BEP planı aynı mı?
Öğrencilerin akademik başarıları dikkate alınarak telafi eğitim odasında bireysel eğitim yapılır. Ancak; gerekli görülmesi halinde BEP geliştirme birimi, eğitim başarıları aynı düzeyde olan öğrencilerle bireysel eğitimin yanı sıra en fazla üç öğrencinin bir arada ders gördüğü grup eğitimi verilmesine karar verebilir.
BEP planı kimde kalır?
IEP dosyasını kim tutar? IEP dosyası, IEP geliştirme birimini yöneten kişide (müdür veya müdür yardımcısı), sınıf öğretmeninde veya rehberlik danışmanında kalır.
BEP birimi üyeleri kimlerden oluşur?
Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Birimi, müdür veya müdür yardımcısının başkanlığında yürütülür. Birimin oluşumu a) Rehber öğretmen, b) Öğrencinin sınıf öğretmeni, c) Öğrencinin dersini veren branş öğretmenleri, d) Öğrencinin velisi, d) Öğrencinin kendisidir.
BEP de ölçüt nedir?
d- Kriter: Öğrencinin davranışının uygunluğuna karar vermek için kullandığımız standarttır. Öğrencinin hedef davranışı edinip edinmediğine karar vermemizi sağlayan standarttır. Performans kriteri hedeflerde belirtilmelidir.
BEP kaç yaş aralığı?
Okul öncesi eğitim, özel eğitim gereksinimi tespit edilen 37-72 aylık çocuklara zorunludur ve bütünleştirici yaklaşımlara dayalı destek planları çerçevesinde sağlanır.
Bepi’yi kim uygular?
Tanılama sürecinde; sınıf öğretmeni, psikolojik danışman, okul müdürü, veliler ve öğrenciler birlikte çalışır.
Her dersten BEP hazırlamak zorunlu mu?
Her ders için bir IEP oluşturmak zorunlu değildir. Öğrencinin öncelikli ihtiyaçlarına göre hazırlanır. BEP birimi hangi derslerin okutulacağına karar verir. Örneğin, okuyamayan, yazamayan veya toplama ve çıkarma yapamayan bir öğrencinin öncelikle Türkçe matematik dersine ihtiyacı vardır.
BEP dosyasını kim doldurur?
Bireyselleştirilmiş eğitim programı BEP geliştirme birimi tarafından hazırlanmaktadır.
BEP kimlere uygulanır?
Özel eğitim ihtiyaçları olan öğrencilerin bireysel ihtiyaçlarının ele alınması, eğitim ve öğretim sürecinden en iyi şekilde yararlanmalarını sağlar. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı uyarınca, özel eğitim ihtiyaçları olan tüm öğrenciler için bir Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) hazırlanmasına ilişkin yasal bir gereklilik vardır.
Böp nedir?
Öğrencinin istenilen hedeflere ulaşması için ne yapması gerektiğini açık ve net bir şekilde belirten bir plandır. BOEP günlük, haftalık veya aylık olarak geliştirilebilir.
Kaynaştırma eğitimi nedir vikipedi?
Kapsayıcı eğitim, özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin okulda veya başka bir eğitim kurumunda sınıf arkadaşlarıyla birlikte eğitim görmelerini sağlayan bir eğitim yaklaşımıdır.
BEP ilerleme raporunu kim hazırlar?
BEP Geliştirme Birimi, bireyselleştirilmiş eğitim programını hazırlar. Özel eğitim ihtiyaçları olan öğrenciler için okulda bir IEP hazırlamak üzere bir IEP Geliştirme Birimi kurulur.